پرتغال

پرتغال کشوری است که در جنوب غربی اروپا واقع شده است. پایتخت این کشور لیسبون است و زبان رسمی آن پرتغالی است که از شاخهٔ زبان‌های رومی‌ تبار به حساب می آید.جمعیت این کشور ۱۰٫۵ میلیون نفر است و واحد پول این کشور یورو است. این کشور از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو است و شیوه حکومتی آن جمهوری پارلمانی است. پرتغال جزء کشورهای توسعه‌ یافته قاره اروپا به‌ شمار می‌آید. دین مردم این کشور مسیحیت از شاخه کاتولیک رومی است.

پرتغال غربی‌ ترین کشور قاره اروپاست و خاک پرتغال به همراه تنها همسایه خود اسپانیا شبه‌ جزیره ایبری را تشکیل می‌دهد. پرتغال از سوی غرب به اقیانوس اطلس محدود شده‌ است و دو مجمع‌ الجزایر آزور و مادیرا واقع در این اقیانوس نیز جزء خاک پرتغال هستند .کشور پرتغال دو منطقه کلان‌ شهری عمده دارد که یکی کلان شهر لیسبون در جنوب و دیگری کلان‌ شهر پورتو در شمال است. نام کامل پورتو، پورتو-کاله بوده‌ است که به معنی بندر کال‌ها (نام قومی سلتی) است و نام پرتغال نیز تلفظی از نام پورتوکاله‌ است. مناطق پورتو و لیسبون از قدیم با یکدیگر در رقابت بوده‌اندنام نخست پرتغال، پروتوکال بود و آن نام شهر کوچکی بود واقع در کنار رودخانه دورو که در زمان‌های قدیم شکوه و رونقی خاص داشت و ناحیه اطراف این شهر (اوپورتوی کنونی) سرزمین پرتغالی نامیده می‌ شد.

رومیان در این سرزمین آیین مسیحیت را جایگزین پرستش خدایان قدیم ساختند. این دین حتی در دوره خلفای اسلامی بر پرتغال نیز همواره باقی و برجا بود .پرتغال کشوری است کوچک که در حاشیه غربی شبه جزیرهٔ ایبری یعنی پایین‌ ترین بخش جنوب غربی اروپا قرار دارد. این سرزمین را می‌ توان دنباله فلات مرتفع مرکزی اسپانیا دانست که هرچه به طرف دریا پیش می‌رود، ارتفاعش کم و کمتر می‌شود. سواحل غربی و جنوبی آن را اقیانوس اطلس فرا گرفته و در شرق آن کشور اسپانیا قرار دارد.

شهر لیسبون پایتخت این کشور ، بیش‌ ترین ثروت کشور پرتغال را در خود ذخیره کرده و از شهرهای مهم اتحادیهٔ اروپا به‌ شمار می‌آید  به‌ طوری که ۴۵ درصد از کل تولیدات کشور به این ناحیه اختصاص دارد. شهر لیسبون قطب سیاسی پرتغال بوده و دولت این کشور در این شهر مستقر شده‌است.

انواع ویزای توریستی پرتغال

ویزای نوع A (ویزای ترانسفر فرودگاهی): با این نوع ویزا فرد اجازه دارد تا بدون خروج از محوطه فرودگاه به سایر کشورهای حوزه شینگن پرواز کند.

ویزای نوع C (ویزای ترانسفر و اقامت کوتاه مدت یا  دو بار ورود): این نوع از ویزا برای ترانسفر و همچنین اقامت کوتاه مدت در حوزه شینگن صادر می‌شود. دارندگان این نوع ویزا می‌توانند برای مدت حداکثر ۹۰ روز برای اقامت در پرتغال، حضور در سمینار و ... از آن استفاده کنند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پرتغال

۱) تکمیل فرم درخواست روادید بطور کامل.

۲) دو قطعه عکس 3*4 جدید رنگی  (تمام رخ و با زمینه سفید).

۳) گذرنامه معتبر به همراه کپی امضا شده توسط صاحب گذرنامه ( اعتبار گذرنامه باید بیشتر از 6 ماه از تاریخ پایان روادید باشد).

۴) کپی کلیه روادیدهای دریافت شده قبلی، از سایر کشورها در طول سه سال گذشته ( در پاسپورت جدید و قدیم).

فتوکپی شناسنامه (کلیه صفحات).

۵) همراه داشتن پاسپورتهای قبلی که تاریخ اعتبار آنها تمام شده ویا به هر دلیل تعویض شده است.

۶) ترجمه انگلیسی با مهر و تایید دادگستری و وزارت امور خارجه  و گواهی اشتغال به کار یا روزنامه رسمی یا پروانه کسب به نام مسافر .

* توجه : در گواهی اشتغال به کار باید نام و سمت مسافر ، علت سفر ، میزان درآمد و تاریخ مرخصی با تاریخ تور ذکر شده باشد. علاوه بر گواهی اشتغال به کار لیست بیمه کارکنان و آخرین و اولین پرداخت حقوقی الزامی است .

۷) دعوتنامه‌های امضا شده باید با جزئیات ، نام درخواست دهنده ، علت مسافرت، مدت اقامت و آیا اینکه در طول اقامت شرکت دعوت کننده هزینه های مربوطه را بعهده خواهد گرفت یا خیر ، قید شود. همچنین، کپی از کارت اقامت و یا پاسپورت پرتغالی و همچنین پرینت حساب بانکی دعوت‌کننده نیز باید به همراه مدارک ارائه شود.

۸) ترجمه انگلیسی سند مالکیت به نام مسافر.

۹)پرینت تمکن مالی و پرینت انگلیسی حساب جاری 3 ماه گذشته با مهر و تایید توسط بانک.

۱۰) در صورت همراه بودن فرزندان با یکی از والدین اجازه رسمی پدر و مادر ترجمه شده و ممهور به مهر وزارت خارجه و دادگستری

۱۱) رزرو هتل و تاییدیه آن.

۱۲) بیمه پزشکی مسافرت معتبر جهت کشورهای عضور شنگن و فتوکپی ان.

۱۳) رزرو بلیط برای سفر به پرتغال و برگشت به ایران.

شرایط و نکته‌ها

  • متقاضیان روادید باید هر کدام بصورت مستقل با تکمیل فرم درخواست روادید همراه با کلیه مدارک درخواست شده، اقدام به تعیین وقت قبلی جهت ارایه مدارک نمایند.
  • منظور از ترجمه رسمی، ترجمه توسط مترجم رسمی است و همچنین کلیه مدارک باید ممهور به مهر وزارت خارجه و دادگستری باشند.
  • همچنین همراه داشتن یک سری کپی از کلیه مدارک ترجمه شده و دعوتنامه و بدون منگنه و پانچ الزامی است.
  • هزینه درخواست روادید مطابق جدول هزینه های روادید قابل برگشت نبوده و بصورت یورو در زمان مصاحبه دریافت می‌شود.
  • سفارت پرتغال حق درخواست هرگونه مدارک و یا اطلاعات اضافی علاوه بر مدارک درخواستی ذکر شده در لیست بالا را برای خود محفوظ می‌دارد.
  • پس از گذشت ۱۵ روز از تاریخ تحویل مدارک به سفارت، متقاضیان می‌توانند به سایت سفارت مراجعه و از نتیجه درخواست خود مطلع شوند.
  • کودکان زیر ۱۲ سال، مقام‌های دولتی و رسمی و نیز اعضای هیئت‌های تجاری از انجام انگشت‌نگاری معاف هستند.

 

سفارت ایران در پرتغال

نشانی سفارت ایران  در پرتغال

آدرس سفارت: Rua Alto do Duque , N 49 Lisboa      1400-009

  • آدرس پست الکترونیکی: iranemb.lis@mfa.gov.ir

سفارت پرتغال

نشانی سفارت پرتغال  در تهران

تهران، دروس، خیابان هدایت، کوچه روزبه، پلاک ۱۶

  • تلفن: ۲۲۵۸۲۷۶۰-۰۲۱
  • نمابر: ۲۲۵۵۲۶۶۸-۰۲۱
  • پست الکترونیک: sconsular.teerao@mne.pt
  • وب‌سایت سفارت برای تکمیل فرم و تعیین وقت: sefarat.eu

ساعت‌های کاری سفارت: روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر

ساعت دریافت و تحویل مدارک برای تایید و ترجمه: پنج‌شنبه‌ها از ساعت ۱۲ تا ۱۲:۳۰

عنوان تور
توضیحات خدمات قیمت مسافر قیمت همکار واحد پول
وقت سفارت توریستی گرفتن وقت سفارت 300,000 250,000 تومان
وقت سفارت تجاری گرفتن وقت سفارت 300,000 250,000 تومان
ویزا تجاری گرفتن وقت سفارت +پر کردن فرم های سفارت+ واچر + بیمه مسافرتی + مشاوره + بلیط 700,000 600,000 تومان
ویزا توریستی گرفتن وقت سفارت +پر کردن فرم های سفارت+ واچر + بیمه مسافرتی + مشاوره + بلیط 700,000 600,000 تومان